Egy recept 3 variációban (sajtosrúd, sajtoscsiga, sajtos-virslis kifli)

2012.04.24 23:05

Anyukám receptje volt ez, ő mindíg sajtosrudat csinált és az egész család nagyon szereti. Én a recept dupláját szoktam csinálni, az azt jelenti, hogy rúdból kb. 2 tepsínyi lesz.

Recept:

40 dkg finomliszt

1 db kockamargarin (én Rama-t használok, de más is jó)

1 db tojás

1 élesztő (5dkg - csak azért írom ide, mert pl. a LIdlben 4,2dkg egy darab....)

1 púpos teáskanál só

1 kis pohár tejföl

+ ha van elég sajt akkor én a tésztába is szoktam rakni kb. 1 marék reszelt sajtot

A tészta tetejére lesz még: + 1 db tojás a kenéshez és kb. 20 dkg sajt

A hozzávalókat egyszerűen összegyúrom és minimum fél órát hagyom kelni.

Sajtosrúd: A tésztát kb. 3-4 mm vékonyságúra nyújtom, megkenem a tetejét tojással, reszelek rá sajtot, aztán derelyevágóval kb. ujjnyi darabokra vágom. Aztán sütőpapírral bélelt (vagy margarinnal kikent) előmelegített sütőben 200 fokon szép aranybarnára sütöm.

Sajtostekercs: A sajtosrúd elkészítéséhez hasonlóan járok el. Miután felvágtam a tésztát egyesével oldalra fordítom a csíkokat és feltekerem, a feltekert tésztát még meg szoktam szórni pici sajttal, esetleg kömény- vagy szezámmaggal. Sütés lsd. sajtosrúd.

Sajtos-virslis kifli: A megkelt tésztát két részre szedem. A felét kör alakúra vágom azt pedig 8 vagy 12 felé (attól függ, hogy mekkora kiflit akarok). A szélesebb részébe felszeletelt virslit ( hoszábba 4 felé aztán keresztbe elvagdosva apróra) szórok és feltekerem. A tetejét megkenem tojással és sajtal megszórom. A másik felet ugyanígy, vagy az lehet kolbászos, vagy sajtos töltelékű is. Sütés lsd. sajtosrúd.

A tészta sülés közben is nő ezért célszerű legalább ujjnyi távolságot hagyni a sütik közt a tepsibe helyezéskor!!!

Remélem nektek is ízleni fog ha kipróbáljátok a receptet!!! Jó étvágyat!

Küld be kedvenc recepted!

Gombás-uborkás hús Kata módra

2013.01.20 16:03
Hozzávalók (4 személyre) 4 nagyobb szelet sertés karaj vagy comb só  bors paprika margarin, lisz, tej, vöröshagyma 1 kis üveg szeletelt gomba csemegeuborka A hús vékony csíkokra vágom, megszórom sóval, borssal és kicsi paprikával, kevés olajjal meglocsolóm és hagyom 10 percet állni. (De...

Fincsi kakaós csiga: reggelire vagy vendégvárónak is kitűnő

2013.01.01 10:48
Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt 2 tojás sárgája 5 dkg élesztő 4 dkg vaj 4 dkg cukor 2,5 dl langyos tejaz élesztő felfuttatásához + egy pici cukor 1 csipet só A töltelékhez: 14 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg vaj 3-4 teáskanál cukrozatlan...

Küld be kedvenc recepted!

2012.04.24 23:31
Kedves Olvasóm! Ha van jó recepted és szívesen megosztanád a többi gyulai háziasszonnyal küld be nekünk és mi feltöltjük a honlapra! Természetesen ha van kép az ételről azt is várjuk!   A legjobb beküldött recepteket év végén díjjazzuk!

Szavazás

Megsütötted a sütit? 1-től 5-ig értékeld az eredményt!

5 - nagyon finom (3)
17%

4 - jó lett (5)
28%

3 - közepes (3)
17%

2 - nem valami jó (4)
22%

1 - rossz lett (3)
17%

Összes szavazat: 18