Gombás-uborkás hús Kata módra
Hozzávalók (4 személyre)
4 nagyobb szelet sertés karaj vagy comb
só
bors
paprika
margarin, lisz, tej, vöröshagyma
1 kis üveg szeletelt gomba
csemegeuborka
A hús vékony csíkokra vágom, megszórom sóval, borssal és kicsi paprikával, kevés olajjal meglocsolóm és hagyom 10 percet állni. (De kellemes ízt ad a húsnak ha sült csirke fúszersóval ízesítem)
Egy kisebb fej vöröshagymát apró kockákra vágok és megpirítok olajban.
Egy másik edényben felolvasztk egy fél kocka margarint, 2-3 kanál liszttel, tejjel és a gombakonzerv levével készítek habarást. Ebbe beleöntöm a megpirított hagymát és a gombát és pár percig alacsony lángon kevergetem.
A húst kevés olajban megsütőm, majd ha már megsült a hús a gombás-hagymás "masszát" ráöntöm és elkeverem a hússal. 3-4 csemegeuborkát vékony csíkokra vágok és hozzáadom, egy kicsi uborkalevet is adok hozzá, majd pár percig még, hagyom, hogy összefőjjön.
Rizzsel, vagy törtburgonyával isteni.