Gombás-uborkás hús Kata módra

2013.01.20 16:03

Hozzávalók (4 személyre)

4 nagyobb szelet sertés karaj vagy comb

só 

bors

paprika

margarin, lisz, tej, vöröshagyma

1 kis üveg szeletelt gomba

csemegeuborka

A hús vékony csíkokra vágom, megszórom sóval, borssal és kicsi paprikával, kevés olajjal meglocsolóm és hagyom 10 percet állni. (De kellemes ízt ad a húsnak ha sült csirke fúszersóval ízesítem)

Egy kisebb fej vöröshagymát apró kockákra vágok és megpirítok olajban.

Egy másik edényben felolvasztk egy fél kocka margarint, 2-3 kanál liszttel, tejjel és a gombakonzerv levével készítek habarást. Ebbe beleöntöm a megpirított hagymát és a gombát és pár percig alacsony lángon kevergetem.

A húst kevés olajban megsütőm, majd ha már megsült a hús a gombás-hagymás "masszát" ráöntöm és elkeverem a hússal. 3-4 csemegeuborkát vékony csíkokra vágok és hozzáadom, egy kicsi uborkalevet is adok hozzá, majd pár percig még, hagyom, hogy összefőjjön.

Rizzsel, vagy törtburgonyával isteni.